ameland > over ons

Over ons

Wij zijn een jonge gemeente die ontstaan is uit de Doopsgezinde gemeente hier op Ameland en de Gereformeerde kerk van Ameland. Het aangaan van onze Federatie is een unieke gebeurtenis in kerkelijk Nederland en daarmee zijn wij, zoals het zo mooie wordt genoemd, trendsetter. Landelijk wordt dan ook gesproken over het Ameland-model. Dat een dergelijk proces mogelijk is kan alleen als er de wil is om iets samen op te bouwen, respect en vertrouwen in elkaar te hebben, elkaar overal bij te betrekken, ruimte te scheppen voor elkaars standpunten en dat alles op basis van gelijkwaardigheid. Wij zijn er trots op wat hier op Ameland tot stand is gekomen en wij willen onze ervaringen graag delen met anderen.

Naar de samenleving hier op Ameland en ook naar de gasten toe willen wij een gemeente zijn die laagdrempelig is, die open staat voor de eigen inwoners en de gasten en waar anderen van buiten de kerkelijke gemeente zich ook thuis mogen voelen. De afgelopen jaren hebben velen de weg gevonden naar onze gemeente door lid te worden of door zich in te laten schrijven als belangstellende van de gemeente, een prachtige ontwikkeling.

Het afgelopen jaar kenmerkte zich door het vertrek van onze predikant ds.Rob Workel, dit na een periode van 9 jaar. Samen met de gemeente zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe predikant die past bij onze gemeente. Na een zorgvuldige voorbereiding zijn we terecht gekomen bij ds.Afke Boezewinkel. Verder op stelt zij zich zelf nog even voor. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij de juiste kandidaat is voor deze gemeente en hopen dan ook op een fijne en vruchtbare samenwerking.

Bent u op zoek naar een vorm van gemeente zijn of wilt u weer opnieuw betrokken worden bij een gemeente en voelt u zich daarbij aangetrokken tot onze gemeente neem dan gerust contact op met onze predikant Afke Boezewinkel. In een persoonlijk gesprek wordt u op de hoogte gesteld van de verschillende mogelijkheden die er zijn om bij onze gemeente betrokken te worden.

2017 Doopsgezind.nl