ameland > home

Van harte welkom

Wij zijn een jonge gemeente die ontstaan is uit de Doopsgezinde gemeente hier op Ameland en de Gereformeerde kerk van Ameland. Dat een dergelijk proces mogelijk is kan alleen als er de wil is om iets samen op te bouwen, respect en vertrouwen in elkaar te hebben, elkaar overal bij te betrekken, ruimte te scheppen voor elkaars standpunten en dat alles op basis van gelijkwaardigheid. Wij zijn er trots op wat hier op Ameland tot stand is gekomen en wij willen onze ervaringen graag delen met anderen.

Volgende dienst(en)

20 juni 2021, 10:00 uur
Gezamenlijke Kerkdienst vanuit de Herenwegkerk van Protestants Ameland
Voorganger: ds S Alblas
Waar: Rechtstreekse uitzending via Youtube en tv kanaal 971, 1971 of 2971 (alleen Kabelnoord abonnees)
Bijzonderheden:
Het aantal kerkgangers wat aanwezig kan zijn is 50, mits er anderhalve meter afstand wordt gehouden. De koster brengt u naar uw plaats, daar mag het mondkapje af. Bij sommige liederen mag er op spraakniveau worden meegezongen. Collectedoel ;Klavertje 5. Het collectedoel deze week is Klavertje 5. Klavertje 5 wordt gedragen door Federatie DGA, Holwerd-Blije-Ternaard, Hallum en Stiens. Het is een thuiszorgproject in Nagyajta, Roemenië, wat ongeveer 80 hulpbehoevende ouderen ondersteunt. Dit ongeacht kerkelijke achtergrond. Door al uw hulp kunnen al jarenlang twee thuiszorgwerksters deze ouderen bijstaan. Uw bijdrage maakt het mogelijk om gebruiks- en verbruiksartikelen ter beschikking te stellen. Thuis- en ouderenzorg staat in Roemenië in de kinderschoenen, zonder uw hulp kan het anders soms zelfs gebeuren dat ouderen onverzorgd achterblijven. Uw hulp om deze ouderen verder te helpen is heel erg nodig. Mogen we wederom op uw hulp rekenen !! Dank u wel. In Nagyajta zegt men “Isten Aldjon (God zegene je).  Federatie Doopsgezind Gereformeerd Ameland en Hervormde gemeente Ameland willen deze belangrijke collecte ondersteunen en stelt zijn bankrekening open voor uw giften, Rabobank NL64RABO0302019170 t.n.v. Diaconie Fed DG Ameland o.v.v. Klavertje 5.

27 juni 2021, 10:00 uur
Gezamenlijke Kerkdienst vanuit de Magnuskerk van Protestants Ameland
Voorganger: ds A.M. Kobes-Gerritsen
Waar: Rechtstreekse uitzending via youtube en tv kanaal 960, 1960 of 2960 (alleen Kabelnoord abonnees)
Bijzonderheden:
Het aantal kerkgangers wat aanwezig kan zijn hangt af van de dan geldende corona regels en zal zo spoedig mogelijk hier worden gemeld.

Naar overzicht diensten >>

Er zijn geen activiteiten gepland.

Naar alle activiteiten>>

Doopsgezind NL | juni - juli

‘Secularisering, globalisering en krimpende ledenaantallen zullen voor veranderingen zorgen, maar is dat nieuws? De wereld veranderd altijd.’ Twee studenten van het seminarium over de toekomst van gemeente zijn, Marjoleine de Vos over het lezen van het landschap, Christelijke spiritualiteit bij Jan Mankes en Emily Carr en geloven in de mijnen. Het nieuwe nummer van Doopsgezind NL heeft als thema ‘de reis naar binnen’. Lees meer >>

Protestantse nieuwsbrief Ameland